Fokus student

Što radimo?

Fokus Student okuplja srednjoškolce, studente i mlade općenito. Utemeljen na kršćanskim osnovama i biblijskim vrijednostima, mi smo otvorena ekipa u kojoj ima mjesta za svakoga.

Kroz radionice, seminare, izlete i druge oblike druženja potičemo mlade da se razvijaju na 4 osnovna životna područja: tjelesno (planinarenje, trkački klub, izleti u prirodu), intelektualno (seminari o učinkovitom učenju, emocionalnoj inteligenciji, organizaciji vremena i posla, vođenje osobnog budžeta…), društveno (prilike za upoznavanje novih ljudi i stvaranje cjeloživotnih prijateljstava, osobni razvoj, mentorstvo) i duhovno (učenja o temeljima kršćanske vjere, proučavanje Biblije u paru ili u maloj grupi). Isto tako, organiziramo konferencije i obuke za mlade. Zahvaljujući partnerstvu s nekoliko sveučilišta u SAD-u (University of Illinois, University of Cincinnati, Ball State University, University of California at Berkeley) nekoliko puta godišnje dolaze nam timovi američkih studenata koji upoznaju hrvatsku kuluturu i studente, te organiziraju sportske događaje i druženja.

Programi

Dođi i Vidi

Tematska druženja pod nazivom Dođi i Vidi (DiV) odvijaju se jednom tjedno kroz cijelu akademsku godinu. To je mjesto gdje se mladi okupljaju, druže i razgovaraju o različitim temama koje su relevantne za studentsko razdoblje života. Ovo je idealno mjesto za mlade koji traže odgovore na pitanja o životu, identitetu, svjetonazoru, koji preispituju svoje stavove, sumnjaju, traže istinu ili žele učvrstiti i produbiti svoju vjeru. Bez obzira iz koje vjerske (ili ne-vjerske) pozadine dolazili, Dođi i Vidi je sigurno mjesto razmjene ideja, upoznavanja drugačijih mišljenja, potrage za smislom i traženja svoga puta kroz život.