Fokus duhovnost

Što radimo?

Kao što svaka osoba ima specifična pitanja, izazove i potrebe na raznim područjima života kao što su intelektualnom, fizičkom i društvenom tako vjerujemo da je sve ovo istinito i na duhovnom području čovjekova života. Povijest nam pokazuje da je čovjek itekako razvijeno duhovno biće i vrlo često je ovaj dio osobe snažno utjecao na donošenje odluka, svjetonazor itd. Upravo zbog toga razgovaramo o ovoj tematici, organiziramo radionice i stvaramo okružje u kojem se može otvoreno pričati o ovim temama. Inspiracija i polazište za razgovor o duhovnosti nalazimo na stranicama Biblije, za koju vjerujemo da odgovorno i autoritativno progovara o ovim temama.

Programi

Alfa tečaj

Alfa tečaj osmišljen je kao interaktivno i multimedijalno istraživanje koje odgovara na pitanje što je kršćanstvo i kršćanska vjera. Alfa tečaj se provodi u ugodnom okruženju uz zajednički objed te organizirano izlaganje o relevantnim pitanjima vezano za kršćanstvo. Polaznicima je također omogućena organizirana diskusija na temu večeri u grupnom okruženju gdje mogu razmijeniti svoja mišljenja s ostalim sudionicima tečaja. Neke od tema koje Alfa tečaj obrađuje: Što je najbitnije u kršćanstvu? Kako znamo da je kršćanstvo istinito? Tko je bio Isus? Zašto se kršćani mole? Što je to Crkva? Tečaj traje 11 tjedana i ne zahtijeva nikakva prethodna znanja.

Fokus u Bibliji

Fokus u Bibliji predavanja su na odabrane odlomke iz Biblije. Kroz predavanja koja se primarno mogu naći na Youtube stranicama Udruge Fokus, gledatelji se mogu upoznati s porukama određenih biblijskih knjiga. Uz zanimljivi sadržaj, gledatelji mogu saznati mnoštvo informacija o povijesnoj pozadini odlomaka te njihovom socijalno-ekonomskom okruženju, kako bi ti tekstovi napisani prije 2000 godina imali smisla za ljude danas. Fokus u Bibliji nastoji uzeti u obzir različite kršćanske tradicije tumačenja, s ciljem da se tekstovi tumače na što je moguće objektivniji način.

Hrvoje Malović

Voditelj tima Fokus duhovnost

hrvoje.malovic@fokus.hr